Congrés d'arquitectura 2016

Vuit escoles de La Salle participen en un projecte pedagògic pioner de l’Escola d’Arquitectura de La Salle-URL per incorporar conceptes d’arquitectura i urbanisme a infantil, primària, i secundària,  que ha estat impulsat pel Congrés d’Arquitectura 2016.
Els alumnes de totes les línies i nivells de les vuit escoles (La Salle Barceloneta, Bonanova, Gràcia, Congrés, Horta, Comtal, Premià de Mar i Montcada) han participat en uns tallers impartits per alumnes de l’Escola d’Arquitectura de La Salle-URL i sota la coordinació de l’arquitecte Narcís Font.
Durant aquest projecte han posat sobre la taula els temes presents en els debats actuals de les agendes urbanes: la natura dins la ciutat, les infraestructures energètiques, l’espai públic, la integració social, el transport privat i públic, la producció agrícola, els equipaments, la gestió dels residus, les smart cities o el model d'habitatges, densitat i activitats econòmiques. D’aquesta discussió en sortirà una petita maqueta d’una ciutat ideal (de 50×50 cm), que recollirà les reflexions dels estudiants. En el plantejament de cada sessió s'han tingut en compte els elements i problemàtiques urbanes presents en els entorns específics i reals de cadascuna de les escoles de La Salle.
Finalment amb tots els fragments es construirà la maqueta de la 'ciutat' ideal, que s’exposarà a diferents punts emblemàtics de Barcelona i a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
La proliferació dels processos consultius veïnals, la definició col·lectiva de les agendes urbanes, l’adquisició responsable d’un habitatge (l’acte de consum més important que una persona fa durant la seva vida) o la resposta al canvi climàtic passen inevitablement per un canvi d’hàbits profund. L’escola és el lloc adequat per començar a garantir aquest canvi de paradigma i des de l’organització del Congrés d’Arquitectura es vol involucrar les comunitats educatives en l’assoliment d’aquests objectius comuns.





























































Comentaris

Entrades populars